Kerhon saari

Tapiolan Kalakerho ry:n oma saari sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Espoon merialueella.

Saari on ollut yhdistyksen käytössä aina sen perustamisesta lähtien vuodesta 1957. Saarella sijaitsee yhdistyksen kaksi mökkisaunaa, joissa kerholaiset voivat perheineen ja jäsenten kesken viettää unohtumattomia kalastushetkiä.

Uudempi hirsimökki on rakennettu 80-luvun lopulla. Mökkiin mahtuu kerralla noin 10 innokasta kerhon jäsentä viettämään rentouttavia  kalastushetkiä. Mökissä on tupa, yksi makuuhuone ja parvi sekä toimiva iso sauna. Tuvassa on kaasuhella ja takka. Parvella sopii nukkumaan n. 4 henkeä, makuuhuoneessa pari ja tuvan puolella jokunen lisää.

Image

Vanhempi mökki on rakennettu 1960-luvulla ja 2005-2006 peruskorjattu. Mökissä on tupa jossa on kamina lämmittämiseen ja veden keittämiseen. Petipaikkoja löytyy n. 4-6.  “Punaisen” mökin rinteestä löytyy 2008 valmistunut uusi PuuCee kompostoivalla Biolanin pömpelillä; kelpaa toimittaa. Paperiakin on yleensä ollut, mutta oman tuominen mukana on varsin viisasta ja kohteliasta yhteisen ylläpitotoiminnan nimissä.

Image

Mökit ovat vapaasti käytettävissä avaimen lunastaneiden kesken sillä periaatteella, että aina mahtuu kalamiehet ja naiset nukkumaan. Saarelle ei tule sähköä eikä vettä, joten omat juomavedet pitää ottaa mukaan. Valaistus on öljylampuilla ja kynttilöillä. Lamppuöljyn tai kynttilöiden saatavuutta ei pystytä kerhon puolesta takaamaan, joten valveutunut kerholainen tuo aina omansa mukana saareen. Toimivia lamppuja on toistaiseksi aina löytynyt jommasta kummasta mökistä.

Sauna lämpiää talkootöinä vaivalla kuljetetuilla ja tehdyillä puilla. Siksipä niitä käytetään kohtuudella ja aina käytettyjen tilalle hakataan uudet. Näin seuraavien väsyneiden kalamiesten ja naisten käytössä on aina kuivaa puuta.

Laiturin edustalla on seitsemän poijua ja rantautuminen saareen onnistuu isommallakin veneellä. “Piikkipaikan” syväys riittää helposti purjeveneelle. Seuraavaksi syvimmät paikat ovat “piikkipaikan” molemmilla puolilla, jonne pääsee turvallisesti ainakin 1m syväyksellä olevalla veneellä. Pienemmät veneet on hyvä kiinnittää laiturin matalampaan osaan ja aivan laiturin vieressä riittää hyvää hiekkarantaa rantautumista varten. Laiturin yhteydessä on 2000-luvulla rakennettu grillikatos, jossa ilta vierähtää mukavasti eväitä laitellessa.

Vastaa